דמנציה סופנית for Dummies

אילו סוגים קיימים? סוגי דמנציות שמתקדמות ואינן הפיכות כוללים: מחלת אלצהיימר – מחלת אלצהיימר היא הגורם השכיח ביותר לדמנציה. למרות שלא כל הגורמים למחלת אלצהיימר ...

חשוב להבין שדלקת ריאות ואירוע של חום בשלבים האלה, הם בעצם חלק ממחלת השיטיון ואין להתייחס אליהם בשלב מתקדם זה כאל סיבוך נפרד שאם נטפל בו נשנה את המהלך.

"ההתדרדרות בכל התפקודים – הקוגניטיביים, המנטליים והפיזיים, באה לידי ביטוי באופן דומה אצל חולים בדמנציה מתקדמת. רובם מתקשים לדבר, לזהות אנשים ואף את בני משפחתם ומבחינה פיזית סובלים מקושי לקום ממיטתם באופן עצמאי, לשבת ולאכול. הירידה ביכולת לבלוע מזון גורמת פעמים רבות לשאיבה של מזון אל תוך קנה הנשימה ולכן חולים רבים זקוקים להאכלה מדודה בכפית או להזנה בעזרת צינורית ישירות לבטן.

הטיפול כולל מתן תרופה המשפיעה על עיכוב שחרור אנזים במוח (אצטילכולין אסטראזה). ישנן מספר תרופות כולן משפיעות על שיפור הזיכרון ויכולות הקשב והריכוז, התקשורת וגם על ההתנהגות.

למשפחתו של החולה מדובר בהקלה עצומה מבחינת הנטל הפיזי, הנפשי והכלכלי. ראשית, הטיפול התומך בבית לחולים סופניים, מוגדר על ידי משרד הבריאות כשרות של הוספיס והוא ממומן במלואו על ידי קופת החולים.

כל אלה מהווים גורמי סיכון לטרשת העורקים, מחלת הסוכרת, השמנת יתר, יתר לחץ דם, רמות גבוהות של שומנים בדם וכתוצאה מכך מגבירים סיכון לאירועים לבביים ולשבץ מוחי. על כן, הפחתה של גורמי הסיכון הללו עשויה להפחית את הסיכון לדמנציה וסקולרית.

שינויים בהתנהגות ובאישיות, כולל חשדנות, מחשבות שווא וכפייתיות, חזרתיות על פעולות כמו ספיקת כפות הידיים או קריעה של ניר.

ממצאים אלה יכולים להיות בשימוש כדי לידע משפחות ומטפלים, שזיהומים והפרעות אכילה הם חלק מהמחלה וכי ההיארעות שלהם מציינת לרוב כי סוף החיים קרב. משפחות ומטפלים צריכים להבין, שהשיטיון הוא סיבת המוות (למרות שלכאורה הזיהום מחיש את המוות).

כיצד בוחרים בין מטפל סיעודי ביתי לבין מעבר לחיים בבית אבות?

האם חולי אלצהיימר בשלב מתקדם של המחלה סובלים או שהכאב הוא רק של בני המשפחה? האם צריך להיאבק על חייו של חולה שיטיון? איזה טיפול website צריך לתת בשלב הסופני של הדמנציה?

ישנן מספר מחלות הכוללות תסמינים שונים של דמנציה, המשותף לכולן הוא שינויים במוח המחמירים עם הזמן ובאים לידי ביטוי בירידה הדרגתית בתפקודים מנטליים, קוגניטיביים, התנהגותיים ומוטוריים. 

שימוש בפורטל אינו מחליף את אחריות המשתמש והגולש לקבלת ייעוץ על ידי גורם רפואי מוסמך ובכפוף לתנאי השימוש בפורטל.

משחייה ועד תשבצים: החשיבות של פעילות ספורטיבית וקוגניטיבית בעיכוב ומניעת דמנציה

הדרכות, מתן כלים וייעוץ למשפחה לגבי כל הדרוש לטיפול היומיומי ובהקשר לאתגרי המחלה השונים.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *